Stor explosion i centrala Linköping

publicerad 7 juni 2019
- av Markus Andersson

Under förmiddagen inträffade en kraftig explosion i centrala Linköping. Över 25 personer har förts till sjukhus och två bostadshus har fått stora skador.

Minst 25 personer har förts till lasarettet i Motala med lindriga skador efter den kraftiga explosionen som inträffade på förmiddagen i centrala Linköping. Explosionen blåste också ut fönster, demolerade balkonger och skadade fasader.

Universitetssjukhuset i Linköping har gått upp i katastrofläge, skriver Corren, men det finns ännu inga uppgifter om allvarliga personskador.

– Det är oklart i nuläget varför det har hänt och vad det i så fall är riktat mot eller om det handlar om en olycka, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund till TT.

På plats vid Hamngatan/Ådalagatan där explosionen inträffade arbetar polis, brandkår och ett 20-tal ambulanser. Det nationella bombskyddet är också på väg till platsen och ett stort område har spärrats av och byggnaderna har evakuerats, skriver Corren.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.