Explosionen i Linköping

Stor explosion i centrala Linköping

Under förmiddagen inträffade en kraftig explosion i centrala Linköping. Över 25 personer har förts till sjukhus och två bostadshus har fått stora skador.

Minst 25 personer har förts till lasarettet i Motala med lindriga skador efter den kraftiga explosionen som inträffade på förmiddagen i centrala Linköping. Explosionen blåste också ut fönster, demolerade balkonger och skadade fasader.
Universitetssjukhuset i Linköping har gått upp i katastrofläge, skriver Corren, men det finns ännu inga uppgifter om allvarliga personskador.

– Det är oklart i nuläget varför det har hänt och vad det i så fall är riktat mot eller om det handlar om en olycka, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund till TT.

På plats vid Hamngatan/Ådalagatan där explosionen inträffade arbetar polis, brandkår och ett 20-tal ambulanser. Det nationella bombskyddet är också på väg till platsen och ett stort område har spärrats av och byggnaderna har evakuerats, skriver Corren.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!