Inrikes

Stockholm spenderar skattepengar på samkönade trafikljus

Samkönade trafikljus i Buenos Aires

Liksom ifjol väljer Stockholms stad att byta ut röda och gröna trafikljus till samkönade par. Tilltaget väntas kosta skattebetalarna tiotusentals kronor.

Det är inför Prideveckan i Stockholm som kommunen väljer att byta ut trafikljusen vid övergångsställen. Det handlar om tre trafiksignalanläggningar som är i närheten av festivalområdet. Sammanlagt 50 LED-lampor ska bytas ut.
– Vi jobbar enligt visionen om ett Stockholm för alla och då tycker vi att Stockholm Pride är en bra sak som vi vill uppmärksamma lite extra, eftersom att de jobbar för att skapa och synliggöra HBTQ-frågor, sade Erik Söderberg, pressansvarig vid trafikkontoret i Stockholms stad, till Nya Dagbladet ifjol.

Ifjol kostade tilltaget skattebetalarna 100 000 kronor. I år lär notan uppgå till 30 000 kronor, skriver StockholmDirekt.

Städer som Wien, London och München har gjort liknande aktioner inför sina Prideparader under tidigare år.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!