Stenkastning mot SVT-reportrar i Husby

Publicerad 24 juni 2013, uppdaterad kl. 23:45

Ett av SVT:s finska nyhetsteam attackerades under måndagen i Stockholmsförorten Husby när de gjorde ett reportage i samband med att integrationsminister Erik Ullenhag (FP) besökte förorten.

SVT-teamet skulle åka ut till förorten för att dokumentera Husby en dryg månad efter att de så kallade Husbykravallerna härjade som värst. Situationen hotfull när en ung man på en parkbänk började skrika glåpord mot nyhetsteamet, som bestod av två reportrar och en fotograf, skriver SVT.

Annons:


Efter att SVT:s journalister gått iväg från mannen återvände han och konfronterade dem. Han började då att kasta sten mot dem samtidigt som han skrek att de skulle sluta filma. En sten ska enligt SVT ha träffat fotografens kamera.

– Jag tror den här killen var väldigt frustrerad. Han bara cyklade omkring där, säger en av reportrarna, som upplevde situationen som hotfull, till SVT.

SVT har polisanmält händelsen.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend