Inrikes

Stefan Löfven till Washington – för att träffa Trump

Donald Trump (t.v.) och Stefan Löfven (t.h.)

Tisdagen den 6 mars kommer Sveriges statsminister Stefan Löfven besöka Vita huset och för första gången träffa USA:s president Donald Trump.

Regeringen meddelade nyheten om Löfvens framtida USA-besök i ett pressmeddelande på tisdagen.
– Relationen till USA är viktig både för vår ekonomi och för vår säkerhet. Genom vårt breda samarbete skapar vi tillväxt och trygghet för våra medborgare, säger statsminister Stefan Löfven i pressmeddelandet.

Tisdagen den 6 mars är datumet för besöket när Stefan Löfven ska träffa Donald Trump. Detta blir Löfvens andra officiella statsbesök till Washington DC och det första med Donald Trump som president.

Mötet syftar till att ytterligare fördjupa de svensk-amerikanska relationerna med fokus på tillväxt, innovation och jobbskapande. Ett annat viktigt ämne för diskussionerna är det utrikes-, försvars- och säkerhetspolitiska samarbetet mellan Sverige och USA”, står det i ett pressmeddelandet från regeringen

I ett pressmeddelande från Vita huset välkomnar Donald Trump Stefan Löfven och ser fram emot att utbyta idéer om handel och investeringar mellan de två länderna.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!