Stefan Löfven till Washington – för att träffa Trump

publicerad 20 februari 2018
Donald Trump (t.v.) och Stefan Löfven (t.h.)

Tisdagen den 6 mars kommer Sveriges statsminister Stefan Löfven besöka Vita huset och för första gången träffa USA:s president Donald Trump.

Regeringen meddelade nyheten om Löfvens framtida USA-besök i ett pressmeddelande på tisdagen.

– Relationen till USA är viktig både för vår ekonomi och för vår säkerhet. Genom vårt breda samarbete skapar vi tillväxt och trygghet för våra medborgare, säger statsminister Stefan Löfven i pressmeddelandet.

Tisdagen den 6 mars är datumet för besöket när Stefan Löfven ska träffa Donald Trump. Detta blir Löfvens andra officiella statsbesök till Washington DC och det första med Donald Trump som president.

Mötet syftar till att ytterligare fördjupa de svensk-amerikanska relationerna med fokus på tillväxt, innovation och jobbskapande. Ett annat viktigt ämne för diskussionerna är det utrikes-, försvars- och säkerhetspolitiska samarbetet mellan Sverige och USA”, står det i ett pressmeddelandet från regeringen

I ett pressmeddelande från Vita huset välkomnar Donald Trump Stefan Löfven och ser fram emot att utbyta idéer om handel och investeringar mellan de två länderna.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!