Stefan Löfven kallar till presskonferens

publicerad 26 juli 2017

Statsminister Stefan Löfven kommer under morgondagen att hålla en presskonferens vid regeringshögkvarteret Rosenbad. Spekulationer i media gör gällande att Löfven kan tänka sig avgå som statsminister.

IT-skandalen på Transportstyrelsen och regeringens hanterande av skandalen gjorde att såväl Sverigedemokraterna som Alliansen står bakom en så kallad misstroendeförklaring mot tre av Löfvens ministrar – försvarsminister Peter Hultqvist, inrikesminister Anders Ygeman och infrastrukturminister Anna Johansson.

Under onsdagen spekulerades det i media om Stefan Löfven skulle avgå som statsminister och lämna över makten till Alliansen och Moderaternas Anna Kinberg Batra.

På onsdagskvällen meddelade regeringen via sin hemsida att statsminister Löfven kommer att hålla en pressträff i Rosenbad, med start klockan 10.00, imorgon.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.