Riksdagsvalet 2018

Stefan Löfven blev utskrattad av publiken i SVT:s partiledardebatt

Statsminister Stefan Löfven (S) hade inte en bra dag på jobbet i gårdagskvällens partiledardebatt. Vid ett tillfälle blev statsministern utskrattad av studiopubliken.

SVT Agenda bjöd in till partiledardebatt mellan de åtta riksdagspartiernas partiledare. Det som kanske var mest minnesvärt från debatten var ögonblicket när statsminister Stefan Löfven, i ett meningsutbyte med Jimmie Åkesson, blev utskrattad av publiken i studion.
Det var när Stefan Löfven och Jimmie Åkesson skulle debattera “metoo”-skandalerna och det ökade antalet anmälda våldtäkter som Löfven helt plötsligt valde att börja tala om Lagen om anställningsskydd, LAS.

Om du nu är så bekymrad över kvinnorna, Åkesson, varför vill du försämra löntagarnas ställning på arbetsmarknaden, sade Löfven och tvingades till en konstpaus på grund av publikens skratt.

Jimmie Åkesson valde att vända ryggen till och slå ut med händerna och säga:

– Och vad i hela friden har det med våldtäkter att göra?

Expressen/Demoskops opinionsmätning efter debatten visar att svenskarna tyckte att Ulf Kristersson (M) gjorde bäst i från sig. Tvåa på listan kom SD:s Jimmie Åkesson, följd av Annie Lööf (C), Jan Björklund (L), Ebba Busch Thor (KD), Jonas Sjöstedt (V), Stefan Löfven (S) och Isabella Lövin (MP).

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!