Riksdagsvalet 2018

Statsvetare: Utred Valmyndigheten

Statsvetaren Marja Lemne föreslår att Valmyndigheten granskas och att en parlamentarisk utredning tillsätts för att se över valrutinerna.

Redan under förtidsröstningen började rapporter om misstänkt valfusk att strömma in. Under valnatten har flera distrikt rapporterat in helt felaktiga resultat.
Nu öppnar statsvetaren Marja Lemne för en granskning av Valmyndigheten.

– Jag har följt val i 50 år, men nu börjar jag undra. Det kanske är dags att tillsätta en parlamentarisk utredning, där samtliga partier deltar, och se över valrutinerna och vad som kan bli bättre, säger Lemne till TT.

– Som förvaltningsforskare undrar jag vad Valmyndigheten håller på med. Valsajten kraschar, avtalet med Postnord funkar inte – det är häpnadsväckande saker. Det kanske är dags att granska även denna myndighet.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!