Inrikes

Stängda gränser ger brottslingar problem

Linda Staaf är chef för underrättelseenheten vid polisens Nationella operativa avdelning (NOA). Hon säger till TT, att viruskrisen slår mot den gränsöverskridande brottsligheten. 

De virusstängda gränserna i världen har ställt till det för den gränsöverskridande brottsligheten. Polisen tror nu att det kommer att bli turbulent i den kriminella världen.
Det är inte bara virussmitta och människor som stoppas av de restriktioner som många länder i världen har infört för att få bukt med coronapandemin. Ligorna som flyttar droger, vapen och människor till köpare runt om i världen har bromsats upp.

Än så länge har det gått ganska kort tid, men enligt Linda Staaf, har den kriminella världen sannolikt redan påverkats, på samma sätt som Coronaviruset har påverkat legala verksamheter.

Polisen fruktar att problemen med narkotikahandeln kommer att flytta över kriminaliteten till andra områden. Det förbereder man sig nu för. En uppenbar fördel med de stängda gränserna är, att stöldligorna temporärt har försvunnit.

 

Källa: NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!