Inrikes

Stadsmissionen förmedlar bostäder till ensamkommande

Stadsmissionen i Stockholm och Uppsala startar en hyresförmedling för så kallade gymnasieelever med tillfälligt uppehållstillstånd. I dagligt tal “ensamkommande”, som omfattades av “gymnasieamnestin”. Man vill att privatpersoner skall hyra ut outnyttjade rum eller bostäder.

Så kallade “ensamkommande” som har fått stanna i Sverige enligt den så kallade “gymnasieamnestin” förväntas hitta en bostad på samma villkor som alla andra. Men utan lång tid i bostadskö eller ett kontaktnät är det svårt. Det skriver SVT. Därför startar Stadsmissionen i Stockholm och Uppsala en hyresförmedling.
Förra året avsatte regeringen 120 miljoner kronor till organisationer, som arbetar med att stötta unga hemlösa med psykisk ohälsa. Bland dem finns Röda korset, Rädda Barnen, Svenska kyrkan, Göteborgs Stadsmission, Skåne Stadsmission och Stockholms Stadsmissionen. Det är med dessa skattepengar som satsningen nu möjliggörs.

Enligt Stadsmissionen sker dock ingen subventionering mellan hyresgäst och -värd. Förutom förstås den grundsubvention regeringens avsatta skattepengar innebär. Målet är att förmedla 300 bostäder i Stockholm och Uppsala före årets slut.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!