Inrikes

Sprängmedel på skola – för andra dagen i rad

Bilden är tagen från ett annat tillfälle.

För andra dagen i rad larmades polisen till Monbijouskolan i centrala Malmö med anledning av ett misstänkt farligt föremål. Polisen bekräftade på fredagen, att det troligtvis rör sig om sprängmedel. Nationella bombskyddet har varit på plats.

När larmet kom på fredagsmorgonen, spärrades platsen av och nationella bombskyddet kallades in. Det misstänkta föremålet forslades sedan bort från platsen. Det skriver KvP och SDS.
Enligt polisen skall föremålet som har hittats ha varit avlångt och innehållit riktigt sprängmedel.

Även under torsdagseftermiddagen fann man ett likadant föremål på samma skola. Laddningarna tycks dock inte ha varit apterade eller försedda med utlösningsmekanismer.

Enligt polisen var det en lärare på skolan som såg ett av barnen hålla föremålet i handen. Läraren uppmanade då barnet att lägga ned föremålet, skickade in samtliga barn i skolbyggnaden och slog sedan larm.

Under fredagsförmiddagen var ännu ingen gripen för brottet. I nästa steg av utredningen kommer polisen bland annat att undersöka, om det finns kameraövervakning i anslutning till skolan.

Polisen rubricerar ärendet:Förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, framkallande av fara för annan och olovlig befattning med brandfarliga och explosiva varor“.

Sussi Sundblad är rektor på Monbijouskolan. Hon säger, att ett 25-tal barn i åldern 6-10 år redan går på fritidsverksamhet på skolan. Trots, att det är andra dagen i rad som skolan tvingas inrymma känner hon inte att det finns en hotbild mot skolan.

Hon säger:

– Skolgårdar har en tendens att vara lite tillhåll på kvällar och helger och vi är vana vid nedskräpning och dylikt. Detta är naturligtvis större och allvarligare, men polisen ser ingen indikation på att det skulle vara riktat mot oss. Men det är klart att det är jättetråkigt.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Malmö