Inrikes

Sprängdåd mot tidigare riksdagskandidat i Lund

Sprängskadorna på familjens ytterdörr.

Under natten till måndagen blev en tidigare riksdagskandidat utsatt för ett sprängdåd mot sitt hem där han bor med sin familj. Mannen har tidigare trakasserats av vänsterextremister och en granne såg fem maskerade män fly från platsen i samband med dådet.

Det var under natten mot måndagen som en sprängladdning gick av vid ytterdörren till en småbarnsfamilj i en mindre ort strax utanför Lund, rapporterar Nya Tider.
Pappan i familjen stod med på Alternativ för Sveriges riksdagslista förra året och har sedan en Expo-uthängning trakasserats av vänsterextremister som bland annat vandaliserat hans bil.

Dådet ledde inte till några personskador, berättar AfS-kandidaten för Nya Tider.

– Vi gick och lade oss som vanligt. Efter 02, kanske runt halv 3-tiden, så väcktes vi alla av en smäll. Jag kommer inte ihåg själva smällen, men jag måste ha väckts av den. Sedan så hörde jag hur det krasade av en massa glas och tänkte att det måste vara någon lampa som gått sönder eller kanske en tavla eller något. Så gick jag ner och märkte att det var glas överallt, i trappan, hallen.

Mannen berättar vidare att han reagerade direkt med att ge sig efter förövarna.

– Jag blev rätt arg och rusade ut med ett baseballträ och tänkte att jag skulle ta de jävlarna. Men de var redan borta vid det laget. Men jag hade barnen hemma så jag kunde inte ta mig för långt bort. Samtidigt ringde min äldste son efter polisen som skickade en patrull.

Tre svartklädda och maskerade personer sågs av en äldre dam i grannområdet, som hade stannat med bilen för att fråga vad de sysslade med. Till polisen ska hon ha beskrivit att personerna betedde sig misstänksamt, talade svenska med brytning, men att en av dem trots detta var ”svensk och blond”.

Enligt polisens tekniker var sprängladdningen som använts sannolikt en kraftigare pyroteknisk pjäs.

Enligt Nya Tider utreder polisens så kallade demokrati- och hatbrottsgrupp nu ärendet, med tanke på att mannen tidigare trakasserats av meningsmotståndare.

 

Källa: Nya Tider

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!