Sprängattentat mot Svenska kyrkan i Spånga

publicerad 9 december 2018

Polisen spärrade av Svenska kyrkans församlingslokal i Spånga under lördagsförmiddagen. Efter att flera personer larmat om en explosion i området hittade polisen en söndersprängd dörr på församlingslokalen.

Polisens bombtekniker undersökte församlingshemmet, och kunde konstatera att något hade exploderat vid en av ingångarna.

Vid 06:30-tiden på lördagsmorgonen larmades polisen till Spånga i nordvästra Stockholm. Flera personer hade hört en explosion i området runt stadsdelens församlingshem. Väl på plats hittade polisen en sprängd dörr på Svenska Kyrkans församlingshem. Utöver dörren var det inga skador på fastigheten. Ingen person skall ha skadats vid explosionen.

Polisens bombtekniker undersökte platsen under lördagsförmiddagen. Man konstaterade att en mindre sprängladdning hade exploderat vid lokalen. Svenska Kyrkans personal i Spånga säger att man inte har fått några hot mot församlingen. Polisen i Stockholm utreder nu händelsen som allmänfarlig ödeläggelse, och har i nuläget inga misstänkta.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.