Inrikes

Sprängattentat mot Svenska kyrkan i Spånga

Polisen spärrade av Svenska kyrkans församlingslokal i Spånga under lördagsförmiddagen. Efter att flera personer larmat om en explosion i området hittade polisen en söndersprängd dörr på församlingslokalen.

Polisens bombtekniker undersökte församlingshemmet, och kunde konstatera att något hade exploderat vid en av ingångarna.
Vid 06:30-tiden på lördagsmorgonen larmades polisen till Spånga i nordvästra Stockholm. Flera personer hade hört en explosion i området runt stadsdelens församlingshem. Väl på plats hittade polisen en sprängd dörr på Svenska Kyrkans församlingshem. Utöver dörren var det inga skador på fastigheten. Ingen person skall ha skadats vid explosionen.

Polisens bombtekniker undersökte platsen under lördagsförmiddagen. Man konstaterade att en mindre sprängladdning hade exploderat vid lokalen. Svenska Kyrkans personal i Spånga säger att man inte har fått några hot mot församlingen. Polisen i Stockholm utreder nu händelsen som allmänfarlig ödeläggelse, och har i nuläget inga misstänkta.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!