Sparkrav i Luleå – fyra skolor och tre förskolor kan läggas ned

publicerad 29 mars 2019

Fram till 2022 ska Luleå kommun spara 370 miljoner. Nu föreslås att fyra skolor och tre förskolor ska läggas ned, vilket har lett till stor oro bland personal och föräldrar.

Sparkravet på 370 miljoner fram till 2022 har väckt starka reaktioner bland personal inom välfärden, bland annat så har man anordnat flera demonstrationer.

För att möta sparkraven har barn- och utbildningsförvaltningen lagt fram ett förslag om att fyra skolor och tre förskolor ska läggas ned i Luleå kommun. De tre förskolorna det rör sig om är Karlsviks förskola, Ängesby förskola och Jämtögårdens förskola. De kan komma att stängas redan till sommaren. Oron hos personalen och föräldrarna ska vara stor. Totalt påverkas omkring 350 barn. Alla barn kommer dock att erbjudas plats på andra skolor och förskolor.

De skolor som det rör sig om är Kyrkbyskolan, Vitåskolan, Klöverträskskolan och Borgmästarskolan. Även fler skolor och förskolor kan komma att stängas i framtiden för att möta nya sparkrav.

 

Källa: Kommunalarbetaren
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.