Kritiserade coronavaccineringen

Socialministern vill ha alla vuxna svenskar vaccinerade

publicerad 9 december 2020
Målet är att alla över 18 år ska vaccineras, enligt socialminister Lena Hallengren (S).

Trots osäkerheten kring skadeverkningarna deklarerar socialminister Lena Hallengren (S) att regeringens mål är att alla svenskar över 18 år ska ta det kontroversiella covid-vaccinet under det första halvåret 2021.

– Regeringens och SKL:s gemensamma mål är att alla 18 år och äldre samt alla personer under 18 år i riskgrupp skyndsamt ska vaccineras mot covid-19, deklarerar Hallengren under en pressträff i regeringskansliet under gårdagen.

Samtidigt berättade Marie Morell, ordförande för sjukvårdsdelegationen i Sveriges kommuner och regioner (SKR) att vaccinationsprogrammen kan inledas direkt efter nyår och att de olika regionerna länge har planerat och förberett sig för massvaccinationerna och att man egentligen bara väntar på leveranserna.
– Det kommer att ske direkt efter helgerna, säger hon.

Sverige har skrivit kontrakt med läkemedelstillverkarna Pfizer, Astra Zeneca och Janssen som ska leverera vaccinen till Sverige. Det är beräknat att projektet har kostat 1,2 miljarder kronor – men slutsumman kan komma att bli betydligt högre än så. Bara för inköp av vacciner…


 


Liknande artiklar: