Socialdemokraterna kritiseras av ungdomsförbundet

publicerad 2 september 2013

Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU riktar kritik mot partiledaren Stefan Löfven. Ungdomsförbundet är missnöjda med att partiets föryngringsprogram går för långsamt.

Stefan Löfven har tillsammans med partisekreteraren Carin Jämtin har poängterat att målet som sattes upp 2009 – att var fjärde person på partiets vallista är under 35 – ska uppnås i valet 2014, skriver Aftonbladet.

– Vi är oroliga över att man ska tappa bort de här frågorna. Det är extra viktigt att partiet centralt lyckas med målet på EU-listan som är den enda lista som man sätter själv, säger Gabriel Wikström, ordförande i SSU, till tidningen.

SSU valde därför under söndagen att föra fram sin 25-åriga förbundssekreterare Ellinor Eriksson. SSU vill att hon kandiderar för Socialdemokraterna till EU-parlamentsvalet som kommer att hållas i maj nästa år.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.