Inrikes

Socialdemokrater utreds för trollkonton på Twitter

Två anställda vid Socialdemokraternas partikansli utreds efter misstankar om att de startat ett fejkat trollkonto på Twitter som bland annat spred SD-fientliga inlägg.

I förra veckan uppmärksammade en medarbetare vid Närtingslivets Mediaservice att ett Twitterinlägg med en SD-kritisk bild spreds av flera socialdemokratiska partiarbetare. Detta trots att inlägget kom från ett konto med bara några få följare, som i sin tur spred porrelaterat innehåll.

Nu meddelar till slut Socialdemokraterna att man utreder två av sina anställda vid partikansliet på Sveavägen i Stockholm för att ligga bakom trollkontot, rapporterar SVT Nyheter.

Partiet ska haft samtal med de utpekade medarbetarna under förra veckan.

Vi accepterar så klart inte fejkade konton, och när vi får den typen av anklagelser så utreder vi dem, säger Socialdemokraternas biträdande kommunikationschef Juan-Pablo Roa till SVT.

De utpekade medarbetarna är avstängda i väntan på att utredningen blir klar.

 

Uppdatering: I en tidigare version av den här artikeln stod det att Twitterkontot spred porrelaterat innehåll. Dessa uppgifter har visat sig vara felaktiga. Artikeln har nu uppdaterats.

Liknande artiklar

Två tredjedelar av väljarna tror inte på regeringe... SvD/Sifo har frågat väljarna om deras förtroende för den nytillträdda regeringen bestående av Socialdemokraterna och Mil...
Är januariavtalet de borgerligas självmord? Upplösningen av dramatiken runt regeringsbildningen blev märklig. Vi får en regering grundad på ett avtal mellan fyra pa...
Vänsterpartiet säger nej till Löfven – regeringska... Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt meddelade på måndagen att man kommer rösta ner Stefan Löfven i statsministero...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!