Socialdemokrater utreds för trollkonton på Twitter

publicerad 23 januari 2018

Två anställda vid Socialdemokraternas partikansli utreds efter misstankar om att de startat ett fejkat trollkonto på Twitter som bland annat spred SD-fientliga inlägg.

I förra veckan uppmärksammade en medarbetare vid Närtingslivets Mediaservice att ett Twitterinlägg med en SD-kritisk bild spreds av flera socialdemokratiska partiarbetare. Detta trots att inlägget kom från ett konto med bara några få följare, som i sin tur spred porrelaterat innehåll.

Nu meddelar till slut Socialdemokraterna att man utreder två av sina anställda vid partikansliet på Sveavägen i Stockholm för att ligga bakom trollkontot, rapporterar SVT Nyheter.
Partiet ska haft samtal med de utpekade medarbetarna under förra veckan.

Vi accepterar så klart inte fejkade konton, och när vi får den typen av anklagelser så utreder vi dem, säger Socialdemokraternas biträdande kommunikationschef Juan-Pablo Roa till SVT.

De utpekade medarbetarna är avstängda i väntan på att utredningen blir klar.

 

Uppdatering: I en tidigare version av den här artikeln stod det att Twitterkontot spred porrelaterat innehåll. Dessa uppgifter har visat sig vara felaktiga. Artikeln har nu uppdaterats.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!