Socialdemokrater utreds för trollkonton på Twitter

publicerad 23 januari 2018

Två anställda vid Socialdemokraternas partikansli utreds efter misstankar om att de startat ett fejkat trollkonto på Twitter som bland annat spred SD-fientliga inlägg.

I förra veckan uppmärksammade en medarbetare vid Närtingslivets Mediaservice att ett Twitterinlägg med en SD-kritisk bild spreds av flera socialdemokratiska partiarbetare. Detta trots att inlägget kom från ett konto med bara några få följare, som i sin tur spred porrelaterat innehåll.

Nu meddelar till slut Socialdemokraterna att man utreder två av sina anställda vid partikansliet på Sveavägen i Stockholm för att ligga bakom trollkontot, rapporterar SVT Nyheter.

Partiet ska haft samtal med de utpekade medarbetarna under förra veckan.

Vi accepterar så klart inte fejkade konton, och när vi får den typen av anklagelser så utreder vi dem, säger Socialdemokraternas biträdande kommunikationschef Juan-Pablo Roa till SVT.

De utpekade medarbetarna är avstängda i väntan på att utredningen blir klar.

 

Uppdatering: I en tidigare version av den här artikeln stod det att Twitterkontot spred porrelaterat innehåll. Dessa uppgifter har visat sig vara felaktiga. Artikeln har nu uppdaterats.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.