Inrikes

Socialdemokrat frias efter åtal om nedrivna SD-affischer

En tidigare socialdemokratisk lokalpolitiker i Sundbyberg stod åtalad för skadegörelse efter misstanke om att hon och en annan kvinna rivit ner en mängd sverigedemokratiska valaffischer förra året. Kvinnan har nu friats av tingsrätten.

Det var den 22 augusti 2018 som två kvinnor iakttogs när de stod på stegar och drog i Sverigedemokraternas valaffischer i Stockholmskommunen. Ett flertal av partiets affischer var redan vandaliserade och låg på marken men varken SD-gruppledaren eller privatpersonen som la märke till kvinnornas aktiviteter ska ha sett när de blev nedtagna.
S-kvinnan som sedan valet inte längre har några politiska uppdrag förnekade hela tiden brott och menade först i polisförhör att hennes väninna, en brittisk kvinna som även hon är politiker var den som rev ner affischerna, en uppgift som hon sedan tog tillbaka i tingsrätten.

Istället menade hon på att hon bara fixade med sitt eget partis affischer och inte alls förstörde för sina politiska motståndare, skriver Mitti.

Tingsrätten anser att det inte är bevisat att kvinnorna rev ner affischerna och S-kvinnan frias samtidigt som Sverigedemokraternas skadeståndsanspråk på 600 kronor avslås.

 

Källa: Mitti.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!