Inrikes

Slumpvis utvalt offer på ICA Maxi – kvinna knivhuggen

På torsdagen knivhöggs en kvinna på ICA Maxi i Olofström i Blekinge. Gärningsmannen skall ha huggit henne två gånger med en kniv som han hade plockat på sig i butiken. Det skriver Kvällsposten.

– Det är helt slumpmässigt som jag förstår det. Det finns ingen uppgift om att gärningsman och offer skall ha varit bekanta sedan tidigare, säger Malin Niklasson, kammaråklagare och förundersökningsledare.

Annons:

Knivdådet skall också ha varit oplanerat, snabbt och oförberett.

Den knivhuggna kvinnan vårdas på sjukhus och skadeläget är oklart. Gärningsmannen, i 50-årsåldern, har i förhör erkänt brottet. Det fanns på fredagen inga uppgifter om eventuella motiv. Han är delgiven misstanke om försök till mord och förhören fortsätter kring händelseförloppet.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån


Liknande artiklar


Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!