Skottlossning på spårvagn – kvinna skjuten i magen

Ökade otryggheten

publicerad 16 augusti 2022
- av Jan Sundstedt
Kvinnans tillstånd ska vara stabilt.

Skjutningarna i Sverige fortsätter. Under tisdagsmorgonen skottskadades en kvinna på en spårvagn i Göteborg.

Skjutningen inträffade strax före klockan nio i morse, vid hållplats Ostindiegatan i anslutning till Älvsborgsgatan. Den skottskadade är enligt Göteborgspolisen en kvinna i 30-årsåldern som blivit skjuten på en spårvagn.

Kvinnan, som enligt uppgifter är vaken och talbar har fått en skada i buken efter att ha träffats av ett skott. Ambulanspersonalens första bedömning var att läget var stabilt när de åkte mot Sahlgrenska sjukhuset.

En man som befann sig på spårvagnen ska ha avlossat skottet och sedan sprungit från platsen. Polisen var snabbt på plats och inledde en omfattande sökinsats efter den misstänkte gärningsmannen. Spårvagnen har tagits i beslag för teknisk undersökning och en förundersökning om mordförsök har inletts.

En man i 60-årsåldern har under förmiddagen gripits på Chapmans Torg misstänkt för mordförsök samt grovt vapenbrott. Signalementsuppgifter samt övervakningsfilm ska ha varit till stor hjälp för att gripa mannen.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.