Skottlossning i Upplands-Bro – två döda

publicerad 21 februari 2019

Två personer sköts till döds i Upplands-Bro natten till torsdagen. En misstänkt gärningsman skall ha gripits på platsen av polis. Ett stort antal skott skall ha avlossats vid dubbelmordet. Ett större område i anslutning till brottsplatsen är nu avspärrat.

Strax efter midnatt natten till torsdagen fick SOS Alarm och polisen flera 112-samtal från Upplands-Bro om kraftig skottlossning. Polisen skickade stora resurser till samhället nordväst om Stockholm, och påträffade snabbt en svårt skottskadad person. Efter genomsökning av närområdet påträffades ytterligare en person. med skottskador. Båda personerna avled på platsen.

Ett stort antal skott hade hörts i två omgångar, och det talas om att 20-30-tal skott skall av avfyrats. De skjutna personerna påträffades i stadsdelen Råby, med några hundra meter mellan offren. En misstänkt gärningsman kunde gripas av polisen i området. Ett större område runt brottsplatserna är avspärrat för fortsatt kriminalteknisk undersökning.

De skjutna personerna var på torsdagsmorgonen inte identifierade.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.