Skolsköterska ska ha uppmanat mellanstadieelever att suga på dildo

publicerad 10 november 2023
- av Sofie Persson
Oscarsborg i Söderhamn.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


En skolsköterska i Söderhamn ska ha uppmanat mellanstadieelever att suga på en kondomklädd dildo och även ha uppmanat elever att gå hem och onanera för att sedan göra “tumme upp” i korridoren mot henne om de gjort det, enligt en skrivelse som skattefinansierade SVT tagit del av. Händelsen ska ha också ha polisanmälts.

Jag känner till minst två anmälningar, säger en ansvarig för skolan där de påstådda övertrampen skett.

Sköterskan har arbetat på den berörda skolan i många år och beskrivs som betrodd samt omtyckt av alla. Det rör sig om en klass på skolan som berördes av händelsen, däremot är det oklart hur många elever som drabbats.

Vi tog tag i det direkt när vi fick informationen. Det var på en fredag. Vi höll på hela helgen och måndagen och hade samtal med föräldrar och elever i den klass som det handlar om.

Den ansvarige på skolan säger att sköterskan förbrukat förtroendet och inte längre arbetar kvar. Hon har även haft tjänster på andra skolor, men det är oklart om hon fortfarande arbetar kvar där.

Hon har gått över en gräns då det gäller små barn och den typen av undervisning som hon hade, säger den ansvarige för skolan.

Vilken skola det handlar om är oklart, men enligt Söderhamns kommun ska det inte röra någon kommunal skola.

Vid händelser som denna uppstår ofta ryktesspridning och spekulationer. Jag vill därför understryka att det inte rör sig om någon kommunal skola och ingen medarbetare i Söderhamns kommuns organisation, säger Eva-Britt Hartikainen, grundskolechef i Söderhamns kommun.

En polisutredning har påbörjats, men i skrivande stund har man inte delgivit någon misstanke eller gått in på någon brottsrubricering. Däremot har man påbörjat förhör med en del elever.

För att vi först måste utreda om det har begåtts något brott, och det gör man genom att hålla förhör, säger åklagaren Malin Törnvall Hillbom.

Kvinnans chefer menar att elevernas uttalanden inte stämmer överens med skolsköterskans berättelse, skriver man i ett svar till SVT. Skolsköterskan, som varit inhyrd från ett företag, är i nuläget avstängd från företaget tills polisutredningen är färdig.

”Uppgifterna som vi fått veta om elevernas uttalande inte stämmer överens med skolsköterskans berättelse. Vi ser såklart allvarligt på anklagelserna. En polisutredning får visa vad som hänt och skolsköterskan är inte i tjänst under utredningen”, skriver cheferna.

 

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!