Skjutningar i Uppsala och Linköping – en död och en skadad

publicerad 16 september 2021
- av Per Nordin

Under onsdagen blev en person ihjälskjuten i Uppsala och en annan skottskadades i Linköping.

Den första skottlossningen skedde vid lunchtid på onsdagen i invandrardominerade Gottsunda i södra Uppsala. En man i 30-årsåldern påträffades skjuten i en lägenhet. Han bekräftas senare avliden av polis.

Framåt kvällen bekräftar polisen att man har gripit två personer, men vill inte gå in på om de tidigare är kända av polisen. Adressen som mordet skedde på är däremot känd av polisen sedan tidigare.

– Det är ett tidigare fokusområde för oss där vi har haft insatser under den senaste tiden, säger polisen Martin Grunér.

Onsdagens andra skottlossning
ägde rum strax efter 19-tiden i Ryd i Linköping. En man i 20-årsåldern påträffades med befarade skottskador och fick föras till sjukhus.

Under torsdagsmorgonen bekräftade polisen att man har en person anhållen i ärendet. Den anhållne är en man i 20-årsåldern som är känd av polisen sedan tidigare.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.