Skjutning och knivbråk – två mördade i Malmö

publicerad 16 december 2021
- av Per Nordin

Strax innan 16-tiden på onsdagen blev en person ihjälskjuten i Bunkeflostrand. Några timmar senare blev en annan person knivhuggen till döds i Almhög.

Omkring 15.45-tiden på onsdagen fick polisen flera samtal om skottlossning i Skräddarebyn, Bunkeflostrand, strax söder om Malmö. På plats fann polisen en skottskadad man, som fördes till sjukhus med ambulans. Omkring 18.30 på onsdagskvällen bekräftade polisen att mannen avlidit. Den avlidne mannen var i 25-årsåldern och ska vara dansk medborgare.

– Mycket tyder på att han var på väg till en bil och sköts vid parkeringsplatsen, säger Clas-Arne Hermansson, chef för utredningssektionen till SvT och berättar vidare att man aktivt söker efter såväl fler vittnen som ytterligare gärningsmän.


Annonser:


Efter dödsskjutningen i Bunkeflostrand är fyra personer hittills anhållna skäligen misstänkta för delaktighet i mordet.

Bara några timmar senare vid 20.30-tiden fick polisen in ytterligare ett larm – denna gång om ett bråk utomhus på Västra Hindbyvägen, nära Almhög. På plats hittade polisen en man som blivit ”stucken eller huggen med vasst föremål”.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans och polisen bekräftade senare att mannen avlidit av sina skador.

Båda händelserna rubriceras av polisen som mord.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.