Skarp bomb vid nya Tele 2 Arena

publicerad 27 juni 2013

En bomb hittades vid nybyggda Tele 2 Arena i Globenområdet i Stockholm på torsdagseftermiddagen. Enligt polisens tekniker rörde det sig om en skarp laddning.

Tele 2 Arena. Foto: Wikimedia Commons/Holger.Ellgaard/CC-BY-SA-3.0
Tele 2 Arena. Foto: Wikimedia Commons/Holger.Ellgaard/CC-BY-SA-3.0

Klockan 15.10 på torsdagen inkom larmet in till polisen. Det var Tele 2 Arenas säkerhetschef Michael Englund som hittade en kartong i storlek av en skokartong med okänt innehåll utanför arenans västra sida.

– Vi gjorde genomsök och det råkade vara jag som hittade den. Den låg väldigt synligt och jag är bara tacksam över att den hittades, säger han till Aftonbladet.

På lådan med den skarpa laddningen stod det skrivet ”bomb”. Enligt Aftonbladet fanns det en lapp i anslutning till lådan med texten ”det finns flera.”

Arenan utrymdes efter att larmet inkommit och polisens bombgrupp anlände kort därefter och lyckades oskadliggöra bomben.

Det var planerat att en testmatch med Djurgårdenprofiler skulle spelas inför ett par tusen åskådare på arenan. Matchstart var satt till 17.30 men enligt Stockholm Globe Arenas twitterkonto ställs alltså matchen in.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.