Skånska Dagbladet sparar in – minskar utgivningstakt

publicerad 9 april 2016
Nedskärningarna fortsätter för Skånska Dagbladet

Centerpartistiska Skånska Dagbladet måste spara pengar. Därför minskar man utgivningstakten från sju dagar i veckan till sex dagar fortsättningsvis. Utöver dessa åtgärder så genomförs ett sparpaket som innebär att fem av 40 redaktionella tjänster kan försvinna.

Branschtidningen Journalisten rapporterar att åtgärden om att gå från en sjudagarstidning till en sexdagarstidning kommer att ge en resultatförbättring på omkring 10 miljoner kronor. Samtidigt kommer dock annonsintäkter och prenumerationsintäkter att minska, varför man också måste spara ytterligare pengar genom personalnedskärningar.

När tidningen tar kontakt med Elisabeth Sandberg som både sitter journalistklubbens styrelse på Skånska Dagbladet och som även är engagerad som arbetstagarrepresentant i bolagsstyrelsen så säger hon att det är ledsamt att åtgärderna införs, men att dessa samtidigt är helt nödvändiga.

– Vi tycker att det är ett tråkigt beslut, men nödvändigt. Vi får inte budgeten att gå ihop, trots de besparingar som redan gjorts. Det var inget förvånande beslut.

Sandberg menar vidare att hon inte kan se någonting annat som tidningen hade kunnat spara in pengar på, då man redan hyr ut delar av tidningens fastighet och till och med slopat ”fredagskakan”.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.