Skånepartiets ledare döms för upphovsrättsbrott

publicerad 29 oktober 2013

Carl P. Herslow, partiledare för det regionala politiska partiet Skånepartiet, dömdes under tisdagen vid Ystads tingsrätt till dagsböter för att ha olovligen ha kopierat en text och sedan använt den i sin egen bok.

Det var biståndsorganisationen Erikshjälpen som polisanmälde Herslow sedan han tagit en artikel från deras tidning och publicerat denna i sin helhet i sin bok om islam, skriver Skånskan.se.

Carl P. Herslow hävdar dock att han skapat en egen version av artikeln som handlade om kvinnlig könsstympning, men Ystads tingsrätt höll inte med Herslow i den frågan och nu tvingas han betala 80 dagsböter, sammanlagt 14 400 kronor.

214 exemplar av boken har polisen tagit i beslag sedan de genomfört en husrannsakan hemma hos partiledaren. Skånepartiet och Herslow åläggs också att förstöra den resterande upplagan av boken ”Om islam – till alla världens 9-åringar” på 786 exemplar.


Fakta Skånepartiet:

Skånepartiet (SKÅ eller SKÅP), är ett regionalt politiskt parti i Skåne, grundat 24 mars 1979 av nuvarande partiledaren Carl P. Herslow.

Tre uppmärksammade profilfrågor för partiet är skånsk självständighet från Sverige, en restriktiv flykting- och invandringspolitik samt "avlägsnandet av islam från Skåne".

Källa: Wikipedia
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.