IT-skandalen: Löfvens statssekreterare avgår

publicerad 28 augusti 2017

Statsminister Stefan Löfvens statssekreterare Emma Lennartsson avgår med omedelbar verkan. Detta sedan det uppdagats att hon inte informerat statsministern om den så kallade IT-skandalen på Transportstyrelsen.

IT-skandalen på Transportstyrelsen växer till ett allt större problem för regeringen. Två ministrar har redan lämnat regeringen på grund av att de inte informerat statsministern om skandalen, och nu tvingas statsministerns statssekreterare också att lämna.

Det handlar om Emma Lennartsson, som enligt Dagens Nyheter blivit informerad om skandalen, men ändå inte valt att berätta det för Stefan Löfven. Nu lämnar hon sitt uppdrag som statssekreterare.

– Jag har närvarat vid minst två möten i justitiedepartementet där företrädare för säkerhetspolisen nämnt att det pågår en tillsyn mot Transportstyrelsen. De har nämnt det i precis så övergripande ordalag, säger Emma Lennartsson till Dagens Nyheter.

Redan under måndagen hade Nils Vikmång utsetts till ny statssekreterare för statsministern.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.