Inrikes

Sjuktransportbilar uppbrända i Salem – flera bilar brann i Fittja

Arkivbild.

Nio bilar har förstörts i bilbränder i Salem och Fittja under de senaste dygnen. Enligt brandkåren brann bland annat fem stycken sjuktransportbilar i Salem söder om Stockholm. Det skriver Mitti.se

Natten mot tisdagen inträffade den första branden, det var då sjuktransportbilarna brann. En förbipasserande slog larm. Boende i närheten vaknade också av branden.
Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för de anlagda bilbränderna. Rubriceringen var initialt mordbrand, men polisen har inga spår att gå på.

Hittills i år har bilar brunnit vid tio olika tillfällen i Salems kommun. De flesta bränderna har inträffat i centrala Salem, i centrala Rönninge och vid infarten till begravningsplatsen vid E4/E20. Polisen misstänker att brott ligger bakom de flesta fallen.

Natten mot onsdagen brann det sedan på Forvägen i Fittja. Det brann i en skåpbil. Branden spred sig sedan så att totalt fyra bilar förstördes.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!