Sjuktransportbilar uppbrända i Salem – flera bilar brann i Fittja

publicerad 7 november 2019
Arkivbild.

Nio bilar har förstörts i bilbränder i Salem och Fittja under de senaste dygnen. Enligt brandkåren brann bland annat fem stycken sjuktransportbilar i Salem söder om Stockholm. Det skriver Mitti.se

Natten mot tisdagen inträffade den första branden, det var då sjuktransportbilarna brann. En förbipasserande slog larm. Boende i närheten vaknade också av branden.

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för de anlagda bilbränderna. Rubriceringen var initialt mordbrand, men polisen har inga spår att gå på.

Hittills i år har bilar brunnit vid tio olika tillfällen i Salems kommun. De flesta bränderna har inträffat i centrala Salem, i centrala Rönninge och vid infarten till begravningsplatsen vid E4/E20. Polisen misstänker att brott ligger bakom de flesta fallen.

Natten mot onsdagen brann det sedan på Forvägen i Fittja. Det brann i en skåpbil. Branden spred sig sedan så att totalt fyra bilar förstördes.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.