SD vill se bojkott av Expressen efter uppmaning om massmord

publicerad 30 september 2016
Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Efter att Expressens Cecilia Hagen skrivit om hur invandringskritiker borde utplånas och kanske giftmördas så uppmanar Sverigedemokraterna nu till bojkott mot tidningen.

Under torsdagen skrev Nya Dagbladet om hur journalisten och författaren Cecilia Hagen vill att oliktänkande dissidenter ska utplånas och frågar sig själv huruvida giftmord är en lämplig metod.

Reaktionerna lät inte vänta på sig och Hagen har fått motta mycket kritik för den text som många tolkar som rena uppmaningar till våld och mord. En av de som reagerat hårdast är Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, som nu uppmanar till bojkott av Expressen tills tidningen antingen bett om ursäkt eller tills dess att Cecilia Hagen fått sparken.

“Jag kommer inte att läsa eller länka till Expressen på nätet eller köpa Expressens papperstidning igen förrän hon har fått sparken eller offentligt bett om ursäkt. Jag uppmanar alla konservativa invandringskritiker att följa mitt exempel”, skriver han i ett inlägg på Facebook som har delats hundratals gånger.

Till Nyheter Idag bekräftar Mattias Karlsson att han blev mycket upprörd när han läste Cecilia Hagens text.

– När man publicerar en krönikör som kan tolkas som uppmaning till mord på oliktänkande och där man jämför med skadedjur, då är en gräns passerad.

Expressens ansvarige utgivare Tomas Mattsson har i sin tur slagit ifrån sig kritiken mot tidningen och menar att det handlar om en “bisarr tolkning” om man tolkar texten och våldsuppmaningarna ordagrant och skriver vidare på Twitter att kritiken mot Hagens text om giftmord och utplåning inte ens är värd att bemöta.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!