Riksdagsvalet 2018

SD-valstuga vandaliserad – för tredje gången

Arkivbild

Under natten till söndagen tog sig några personer in i SD:s valstuga i Motala och slängde ut allt valmaterial. Det är tredje gången som valstugan blir vandaliserad under valrörelsen.

Det är tredje gången valstugan som står i Motala i Östergötland blir attackerad. Under onsdagen var det någon som sparkade på dörren, luftade däcken och slog in en ruta på stugan.
Natten till lördag klottrade någon ned hela valstugan med hakkors och natten till söndag tog sig några in och kastade ut allt material som låg där inne. En gärningsman ska enligt uppgift vara identifierad.

På något sätt har de fått upp dörren, antingen har de slitit eller sparkat upp den. Låset är i alla fall trasigt, säger Johnny Karlberg, gruppledare för Sverigedemokraterna i Motala, till Motala Vadstena Tidning.

Under förra veckan blev även SD:s valstuga i Linköping och valtält i Göteborg nedbrända.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!