SD-valstuga vandaliserad – för tredje gången

publicerad 20 augusti 2018
Arkivbild

Under natten till söndagen tog sig några personer in i SD:s valstuga i Motala och slängde ut allt valmaterial. Det är tredje gången som valstugan blir vandaliserad under valrörelsen.

Det är tredje gången valstugan som står i Motala i Östergötland blir attackerad. Under onsdagen var det någon som sparkade på dörren, luftade däcken och slog in en ruta på stugan.

Natten till lördag klottrade någon ned hela valstugan med hakkors och natten till söndag tog sig några in och kastade ut allt material som låg där inne. En gärningsman ska enligt uppgift vara identifierad.

På något sätt har de fått upp dörren, antingen har de slitit eller sparkat upp den. Låset är i alla fall trasigt, säger Johnny Karlberg, gruppledare för Sverigedemokraterna i Motala, till Motala Vadstena Tidning.

Under förra veckan blev även SD:s valstuga i Linköping och valtält i Göteborg nedbrända.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.