Inrikes

SD-topp anmäld för våldtäkt på kollega

En tung sverigedemokratisk politiker har blivit anmäld för en våldtäkt på en ung kvinnlig partikollega, avslöjar Aftonbladet.

Våldtäkten ska ha ägt rum under Almedalsveckan på Gotland. Den 9 juli lämnades kvinnans polisanmälan in. Hon säger att hennes familj avrått henne från att polisanmäla.
– Min familj avrådde mig från att anmäla, för min egen skull. Men det här är ett välgenomtänkt beslut, säger kvinnan till Aftonanbladet.

Efter polisanmälan har den misstänkte mannen blivit av med alla sina förtroendeuppdrag och tagits bort från SD:s hemsida, skriver tidningen.

Den misstänkte mannen, betydligt äldre än sin kvinnliga kollega, hävdar dock att han är oskyldig. Han valde att lämna sina uppdrag sedan partiets säkerhetsavdelning meddelat att han var misstänkt.

– De övriga i partiet är nöjda med mitt sätt att resonera kring det här, jag gör det för SD:s skull. Det blir en konstig sak om två partiföreträdare slåss med varandra. Jag är en privatperson tills allting är avklarat, säger mannen till Aftonbladet.

Sverigedemokraterna har nu tillsatt en utredning parallellt med polisens. Anledningen ska vara att man vill fastställa vad som har hänt och hur det gått till.

– Vi har inte haft några förhoppningar om att det här inte ska komma ut, men vi har hanterat det här på det allvarliga sätt som det förtjänar och vidtagit de åtgärder som är rimliga, säger Linus Bylund, Jimmie Åkessons pressekreterare, till tidningen.

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!