SD: Regeringen prioriterar papperslösa före gamla

publicerad 15 januari 2014

Det gick hett till när de åtta riksdagspartierna samlades för årets första partiledardebatt. 2014 kallas för ett ”supervalår” eftersom det är både riksdagsval och val till EU-parlamentet under året.

SD:s partiledare Jimmie Åkesson närvarade inte vid partiledardebatten utan ersattes av partisekreteraren och gruppledaren Björn Söder.

Björn Söder anklagade de andra riksdagspartierna och regeringen för att prioritera papperslösa invandrare före pensionärer och äldrevården.

Annons:– Jag skäms när jag ser hur våra äldre har de och hur de som byggt upp vårt vackra land inte har råd med vård och mediciner, sa Söder och fortsatte på ämnet om fri sjukvård för illegala invandrare.

– Gör man sådana prioriteringar så är det klart att det går ut över annat. Vi hade kunnat ta hand om våra äldre bättre. ”Sjuklövern” prioriterar människor som inte har rätt att vistas i vårt land.

Statsminister Reinfeldt svarade med att påstå att Sverigedemokraternas världsbild är indelad hårt arbetande människor som finns i Sverige, resten är mer eller mindre parasiter, skriver SVT.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.