Inrikes

SD: Regeringen prioriterar papperslösa före gamla

Det gick hett till när de åtta riksdagspartierna samlades för årets första partiledardebatt. 2014 kallas för ett “supervalår” eftersom det är både riksdagsval och val till EU-parlamentet under året.

SD:s partiledare Jimmie Åkesson närvarade inte vid partiledardebatten utan ersattes av partisekreteraren och gruppledaren Björn Söder.
Björn Söder anklagade de andra riksdagspartierna och regeringen för att prioritera papperslösa invandrare före pensionärer och äldrevården.

– Jag skäms när jag ser hur våra äldre har de och hur de som byggt upp vårt vackra land inte har råd med vård och mediciner, sa Söder och fortsatte på ämnet om fri sjukvård för illegala invandrare.

– Gör man sådana prioriteringar så är det klart att det går ut över annat. Vi hade kunnat ta hand om våra äldre bättre. “Sjuklövern” prioriterar människor som inte har rätt att vistas i vårt land.

Statsminister Reinfeldt svarade med att påstå att Sverigedemokraternas världsbild är indelad hårt arbetande människor som finns i Sverige, resten är mer eller mindre parasiter, skriver SVT.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!