SD får 28,5 procent i senaste opinionsmätningen

publicerad 21 juni 2018

Sverigedemokraterna utökar ledningen över S och M i den senaste opinionsmätningen från Yougov. Partiet får 28,5% vilket är en ökning med 5,5 procentenheter sedan maj-mätningen.

Mer än var fjärde person tänker rösta på Sverigedemokraterna i höst. Det visar Yougovs senaste opinionsundersökning som görs på uppdrag av Metro. Partiet får ett stöd på 28,5 procent i mätningen. Ökningen beror till stor del på att väljare överger Socialdemokraterna för SD.

– Det är helt fantastiska siffror, jag förväntade mig en viss uppgång men så här mycket hade vi inte hoppats på. Det stärker bilden av att vi befinner oss i en uppgång. Det är ett drömläge så här nära ett val, säger Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof till Metro.


Annonser:


– Man ser oss inte längre bara som det arga partiet som kom in i riksdagen 2010 utan vi har faktiskt etablerat oss och ses som det tredje blocket.

Den största förloraren i juni-mätningen är Centern som tappar från 10,1 till 7,1 procent. Bland de andra partierna rör det sig om små förändringar men både Moderaterna och Socialdemokraterna backar.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.