Inrikes

Schlaug skarpt kritisk till Miljöpartiet

Miljöpartiets förra språkrör Birger Schlaug tvivlar på partiets trovärdighet som samhällsförändrande kraft, till den grad att han överväger att rösta på Vänsterpartiet.

Anledningen till att han nu känner starkast för Vänsterpartiet är för att Miljöpartiet, enligt honom själv, under många år reducerats till ett ideologiskt lealöst parti.
“Lägg till det att Vänsterpartiet nu åter tycks ta upp De grönas nedbäddade paradgren – krav på sänkt arbetstid – och jag kommer fram till följande slutsats: MP:s partiledning har mycket att bevisa fram till valdagen. För oss som tröttnat tycks Vänsterpartiet i dag vara det enda trovärdiga alternativet. Tragiskt? Javisst. Men vad fan gör man inte för att komma ifrån det vulgärkapitalistiska experiment som övriga partier gjort till sitt”, skriver Birger Schlaug på Aftonbladets kultursida.

Enligt Schlaug, som var språkrör i Miljöpartiet i 11 år, är Vänsterpartiet det enda riksdagsparti som går att lita på. Mycket på grund av att mitten i svensk politik glidit längre åt höger.

Han beskriver den nuvarande utvecklingen som tragisk i och med att han tvivlar på sitt gamla partis förmåga att åstadkomma samhällsmässiga förändringar.

“Vi behöver göra en ärofylld reträtt för att ta människor, planeten och livet på allvar. Det får vara nog nu. För detta krävs uppenbarligen ett växande Vänsterparti. Det är bara att erkänna. Trots att det gör mycket ont i den som har sitt hjärta i ett annat parti”, avslutar Schlaug.

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!