Foto: Ulf Liljankoski/Joakim Berndes/CC BY-SA 2.0

Säpo: Tusentals radikala islamister befinner sig i Sverige

Publicerad 16 June 2017, uppdaterad kl. 12:44

Säkerhetspolisens chef Anders Thornberg berättar i en intervju till TT att det idag finns tusentals våldsbejakande extremister i Sverige. Ökningen har de senaste åren varit explosionsartad.

I takt med den okontrollerade massinvandringen till Sverige har antalet radikala islamister i landet ökat kraftigt. För några år sedan handlade det om något hundratal. Idag rör det sig om tusentals berättar Thornberg till TT.

Annons:


– Vi skulle säga att det gått från hundratals till tusentals nu.

Säpo håller på och sammanställer läget och beskriver det som allvarligt.

– Det är ett nytt normalläge så till vida att det är en historisk utmaning att extremistmiljöerna växer, säger Thornberg.

Det handlar också om att IS-propaganda når upp till individer som befinner sig i Sverige och Thornberg menar att kriget i Syrien och Irak bidragit till en ökning.

– Tidigare hade vi olika miljöer, vi hade radikaliserade från Nordafrika, Mellanöstern och Somalia, men de var helt separerade, säger Säpochefen.

Några exempel är de senaste terrordåden i Storbritannien som kunde genomföras trots att säkerhetstjänsten där kände till flera av gärningsmännen. Även den misstänkte terroristen på Drottninggatan i april hade förekommit i Säpos underrättelsearbete.

– Vi måste jobba snabbare, vi måste jobba mer dygnet runt och aldrig chansa någon gång. Vi måste täppa till de luckor som finns, säger Thornberg.

I intervjun nämns dock inte den okontrollerade invandringen till Sverige som en bidragande orsak till att fler radikala islamister befinner sig i Sverige.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

 • Dacke

  Tror att de flesta svenskar begrep det för några år sedan, då massinvandringen flödade in i landet helt okontrollerbart. Som man bäddar får man ligga! Idag har vi enligt senaste uppgifter 55 no-go-zoner och hur många är det om några år kan vi bara sia om? En sak är då säker, att dom har inte blivit färre!

 • Göran Reimers

  Ett regelrätt inbördeskrig står för dörren mina vänner! Gör dig beredd eller gå under!

 • buscador

  Är det ett “Mindanau” man försöker skapa i Sverige? När Dutarte var hos Putin blev det påpassligt en erövring av en stad där. Mindanau är packat med mineraler…? Sverige har färskvatten och elkraft….?
  Vi vet idag att CIA med dess ISIS-förgreningar är ett rövarband och allt de företar sig är helt enkelt väpnat rån. Eftersom de inte kan skapa något nyttigt måste de stjäla, enkel kriminell logik.

  http://journal-neo.org/2017/05/30/the-cia-s-cloddish-isis-attack-on-duterte/ William Engdahl

  • Dacke

   (Kan tillägga att Bill var tidigt med att organisera LaRouche´s idéer i Sverige i slutet av 70 talet.)

 • De skapar problemet med att stödja krig, terror och massinvandring av islamister,
  De segregerar samhället genom att medvetet skapa hög arbetslöshet, Wahhabi-moskéer och ghetton.
  De reagerar sedan reaktivt och förvånat på problemet de skapat.
  De levererar en tvivelaktig lösning som inte verkar avsedd att lösa problemet, snarare verkar vara till för att cementera problemet i samhället. Om man ska vara hövlig så tror jag inte direkt att de har någon större tur i schack.

Mer nyheter

Tipsa oss!

Send this to a friend