Inrikes

Saabs vd: Sverige är ockuperat av främmande makt

Håkan Buskhe, vd för Saab

Den svenska vapenjätten Saabs vd Håkan Buskhe hävdar i ett uttalande att Sverige är utsatt för desinformationsattacker från en främmande makt och därmed kan ses som ockuperade.

Enligt Håkan Buskhe kan desinformationskampanjer och fake news påverka riksdagsvalet i höst. Andra saker som Saab-vd:n pekar på är organiserade cyberangrepp från statligt understödda hackare.
Men enligt Buskhe kan utländska infiltrations- och desinformationsförsök likställas med en ockupation av Sverige.

Jag anser att vi befinner oss mitt i en kris. Jag anser att vi är ockuperade. Jag anser att det är naivt att inte förstå att utländska organisationer försöker influera vår livsstil i denna stund, säger Buskhe till Ny Teknik.

När man finner att organisationer som troligtvis utför handlingar på uppdrag av främmande makt stör våra demokratiska principer. När funktioner och företag kontinuerligt blir attackerade. Då måste man kalla det vid sitt rätta namn.

I media har Ryssland pekats ut som misstänkta och skyldiga till både cyberangrepp och desinformationsattacker mot Sverige, men Håkan Buskhe nämner inte vilken eller vilka utländska stater som han menar försöker infiltrera och ockupera Sverige.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!