Sexanklagelserna

S-toppen Roger Mogert avgår efter anklagelser om trakasserier

Roger Mogert (S) avgår efter anklagelserna om trakasserier

Stockholms stads stadsbyggnads- och kulturborgarråd Roger Mogert (S) lämnar med omedelbar verkan politiken efter att han anklagats för att utnyttjat sin maktposition för att komma i kontakt med kvinnor.

I sin roll som stadsbyggnads- och kulturborgarråd i Stockholm är Mogert en av Socialdemokraterna i Stockholms tyngsta namn.

Nu lämnar han alla sina uppdrag inom politiken. Detta kommer efter att han anklagats för att ha utnyttjat sin maktposition för att komma i kontakt och söka upp kvinnor.

– Det som är min vetskap är att han har använt sig av sin maktposition för att få kontakt med kvinnor. Att uppvakta kvinnor. Hans rörelsemönster är att se till att vara på den plats som kvinnorna är. Gärna i sammanhang där man går ut och tar en öl eller blandar in alkohol. Sedan kan jag inte alla historier, men det är historier där alkohol naturligtvis gör att man känner sig i en utsatt position, säger finansborgarrådet Karin Wanngård (S) till Dagens Nyheter.

Roger Mogert skriver i en kommentar till Dagens Nyheter att han är djupt ledsen över sitt beteende och att han nu kommer söka hjälp “för att ta tag i problem jag borde tagit tag i för länge sedan”.

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • Roger Mogert