S-politiker anklagas för människosmuggling

publicerad 29 september 2013

Den socialdemokratiske lokalpolitikern Yassin Mahi är huvudman i en människosmugglingshärva där Mahi i utbyte mot pengar förser somalier med visum till Sverige.

En källa uppger för somaliska Suna Times att Yassin Mahi, lokalpolitiker i Katrineholm för Socialdemokraterna, är djupt involverad i den ”mystiska” människohandeln. Genom politiska kontakter i Sverige ordnar han utåt sett visum för somalier genom att hävda att de kommer för att stödja Somali Social Unity Party, som Mahi startade upp i Somalia.

Men den anonyma källan uppger att pengarna används för att antingen finansiera Mahis somaliska partis valkampanj eller att muta sig till borgmästartiteln i Somalias huvudstad Mogadishu.

Yassin Mahi blev nyligen nominerad till EU-parlamentet av Socialdemokraterna i Katrineholm. Han har bestämt nekat till anklagelserna om att han skulle vara involverad i människosmuggling och han har redan anmält nättidningen Suna Times för förtal.

Han har även deltagit som kandidat i Somalias presidentval.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.