Robert Aschberg trakasserar Joakim Lamottes familj

publicerad 5 december 2019
- av Per Nordin

På Facebook berättar journalisten Joakim Lamotte hur den ökände medieprofilen Robert Aschberg under flera månader försökt få honom att medverka i programmet Trolljägarna, bland annat genom att kontakta Lamottes fru på hennes arbete.

Den förmenta anledningen till TV3:s integritetskränkande tillvägagångssätt ska vara olämpliga kommentarer som någon eller några har skrivit i kommentarsfältet till de många Facebookinlägg som Lamotte gör.

Min familj lever redan under stor press med galningar som ringer och lämnar hot. Det sista vi behöver är att Robert Aschberg ringer från Trolljägarna till min frus arbetsplats.

Mitt råd till Robert Aschberg och TV3 är att aldrig någonsin mer ge sig på min familj.

Han anser att Trolljägarna använder sig av tvivelaktiga metoder när de ger sig på pensionärer som skrivit olämpliga saker på nätet och påpekar att journalister bör granska makthavare och sparka uppåt i stället för nedåt.

Lamotte motiverar bland annat varför han inte vill ställa upp i Trolljägarna med att han aldrig raderar kommentarer eftersom han inte anser att det är hans uppgift. Om någon skriver något olagligt är det ett polisärende, menar Lamotte, och tillägger att han inte vill censurera människors åsikter.

Han har också framfört ett tydligt motkrav till Trolljägarna för att ställa upp på en intervju – och det är att intervjun vara direktsänd så att intervjun i efterhand inte kan manipuleras i TV3:s klippning.

Lamotte tillägger att han själv försökt få tag på Aschberg för att konfrontera honom men att han nu inte svarar i telefon.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.