Inrikes

Reinfeldt och Bildt till New York

Publicerad 22 september 2014

Sveriges avgående statsminister Fredrik Reinfeldt åker på tisdag till New York för att bland annat samtala med USA:s president Barack Obama och närvara i FN:s generalförsamling.

Fredrik Reinfeldt samtalar med Barack Obama i Vita Huset, november 2009

Det är president Obama själv som bjudit in Reinfeldt tillsammans med utrikesminister Bildt, som reser till New York på måndagen, till samtalen.

– Det är flera möten som pågår i New York och ett av dem handlar om "foreign fighters", stridande i utlandet. Det är det Obama bjudit in Fredrik och Carl Bildt på, säger Markus Friberg, Reinfeldts pressekreterare, till Expressen.

Även Sveriges biståndsminister Hillevi Engström kommer närvara i generalförsamlingen.
Under valnatten den 15 september annonserade Fredrik Reinfeldt att han kommer avgå som Sveriges statsminister och partiledare för Moderaterna. Den förstnämnda posten innehar han dock tills dess att en ny regering bildats.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!