Reinfeldt och Bildt till New York

Sveriges avgående statsminister Fredrik Reinfeldt åker på tisdag till New York för att bland annat samtala med USA:s president Barack Obama och närvara i FN:s generalförsamling.

publicerad 22 september 2014
Fredrik Reinfeldt samtalar med Barack Obama i Vita Huset, november 2009

Det är president Obama själv som bjudit in Reinfeldt tillsammans med utrikesminister Bildt, som reser till New York på måndagen, till samtalen.

– Det är flera möten som pågår i New York och ett av dem handlar om ”foreign fighters”, stridande i utlandet. Det är det Obama bjudit in Fredrik och Carl Bildt på, säger Markus Friberg, Reinfeldts pressekreterare, till Expressen.

Även Sveriges biståndsminister Hillevi Engström kommer närvara i generalförsamlingen.


Annonser:


Under valnatten den 15 september annonserade Fredrik Reinfeldt att han kommer avgå som Sveriges statsminister och partiledare för Moderaterna. Den förstnämnda posten innehar han dock tills dess att en ny regering bildats.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.