Regionpolischef Mats Löfving hittad död i sitt hem

publicerad 23 februari 2023
- av Sofie Persson
Mats Löfving i en intervju i oktober 2021.

Under onsdagen hittades Stockholms regionpolischef Mats Löfving död i sitt hem, endast timmar efter att utredningen gällande om han ska ha begått grovt tjänstefel släpptes.

Polisen kan i nuläget inte helt klarlägga vad som hänt och har påbörjat en utredning gällande mord.

Under onsdagskvällen larmades polis till en bostad i Norrköping angående en skadad person. På plats hittades polischef Mats Löfving död, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Det är med stor sorg och bestörtning jag tagit emot besked om att ställföreträdande rikspolischef och regionpolischef Mats Löfving har avlidit. Det är oerhört tragiskt, säger rikspolischef Anders Thornberg.

Utredningen gällande Löfving och den relation han uppges ha haft med sin underordnade Linda Staaf blev klar igår. Där kom man fram till att polischefen varit jävig när han bland annat givit Staaf tjänstevapen och löneförhöjning inom sin tjänst som underrättelsechef på Noa. I utredningen framgick att man bör överväga att ”skilja” honom från anställningen eller åtminstone inom sin position som polischef, något som Nya Dagbladet rapporterade om. Löfving nekade själv till att han ska ha haft någon relation med Staaf.

Enligt polisens presstalesman Dennis Johansson Strömberg har man inlett en förundersökning gällande mord, men påpekar att det är rutin när det råder minsta tvivel om hur en person har avlidit.

Just nu är det ett ärende som har många frågetecken kring vad som har inträffat. Vi vet inte vad som inträffat och kan inte säga att brott inte har begåtts. Därför har vi inlett en förundersökning om mord. Det är ett standardförfarande när vi inte kan klarlägga vad som hänt, säger han till Schibsted-tidningen Aftonbladet.

Mats Löfving blev 61 år.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.