Västmanland inför flaggdagar för minoriteter och Pride

publicerad 11 februari 2021
- av Markus Andersson
Region Västmanland kommer nu hissa Prideflaggan.

Region Västmanland har beslutat att hissa ”minoriteternas” flagga i samband med minnesdagar eller större evenemang. Detta för att ”öka förståelsen” för ”mångfaldens betydelse”.

I veckan har Region Västmanland beslutat om att införa nya flaggdagar. De nya flaggdagarna ska uppmärksamma de nationella minoriteterna och Pride-rörelsen, skriver statskanalen SVT.

Utöver de nationella flaggdagarna kommer Region Västmanland att flagga med samiska, sverigefinska, romska och tornedalsflaggan på respektive minoritets flaggdag, och därtill även för den judiska högtiden förintelsens minnesdag. Därtill kommer regionen att hissa regnbågsflaggan i samband med större Pride-evenemang i länet.

Annons:– Att flagga i samband med dessa dagar och evenemang, är ett sätt att uppmärksamma och bidra till ökad förståelse för mänskliga rättigheter, mångfaldens betydelse, och alla människors lika värde. Det ligger i linje med Region Västmanlands värdegrund, säger regionstyrelsens ordförande Denise Norström (S) i ett pressmeddelande.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.