Regeringsdata eldas upp

publicerad 3 oktober 2014

Utrustning som tillhört Alliansregeringen i form av bland annat datorer och mobiltelefoner eldas nu upp. Detta för att bevara hemligheter från omvärlden.

Den av Fredrik Reinfeldt (M) ledda regeringen har styrt Sverige under de senaste åtta åren. När alliansen nu lämnar regeringskansliet kommer många hemligheter att bevaras för att skydda rikets säkerhet.

En stor del av den digitala data som personer inom regeringen förfogat över kommer att brännas upp under stort hemlighetsmakeri. Allt ifrån mobiltelefoner till surfplattor och datorer, rapporterar DN.se.

– De går från rum till rum med olika vagnar, en för sådant som bara kan slängas och en vagn med saker som ska destrueras som en vakt går med och vaktar, säger en källa som tidningen pratat med.

Utrustningen som samlats in körs sedan iväg i ett bepansrat fordon med full poliseskort för att eldas upp.

Det är enligt regeringskansliet 196 personers it-utrustning som kommer eldas upp. Hur mycket det hela kommer att kosta är oklart, enligt DN.se.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.