FN:s migrationspakt

Regeringen skrev under FN:s migrationspakt – minst 10 länder avstod

FN:s kritiserade migrationspakt har nu skrivits under av 159 länder, däribland Sverige. Bland länderna som avstår från pakten finns bland annat USA, Lettland och Australien.

Vid en konferens i marockanska Marrakech på måndagen skrev 159 länder, däribland Sverige, under migrationsavtalet, som bland annat kommer göra det enklare för illegala migranter att få stanna i länderna de invandrat till.

Nya Dagbladet kunde redan i september rapportera om migrationspakten som i stort sett undgått den offentliga debatten i Sverige, men väckt stark kritik bland annat i sociala medier. Pakten blir politiskt bindande för medlemsländerna då den formellt antas i FN:s generalförsamling den 19 december.

Sammanlagt har 16 länder ännu inte skrivit på avtalet. Tio av dessa länder – Australien, Chile, Dominikanska republiken, Lettland, Polen, Slovakien, Tjeckien, Ungern, USA och Österrike – har sedan tidigare sagt att man inte skriver på avtalet och dessa länder närvarade inte heller vid konferensen.

Vid konferensen i Marrakech skrev även ett flertal FN-länder under FN:s flyktingpakt. USA var det enda av länderna som inte skrev under avtalet.

 

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

Liknande artiklar

Afrikansk kardinal: Massinvandringen får Europa at... Den afrikanske kardinalen Robert Sarah säger att Europa har förlorat sina rötter och låter sig "invaderas" av människor ...
Närmare 10 000 fler anhöriginvandrare väntas Runt 8 000 fler anhöriginvandrare väntas komma till Sverige under de närmaste tre åren. Detta som en följd av att rätten...
Över 130 000 nya uppehållstillstånd beviljades und... Migrationsverket beviljade uppehållstillstånd i Sverige åt sammanlagt 132 696 personer under fjolåret. Antalet uppehå...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!