Inrikes

Rånvåg i Lund – grupprån på öppen gata

Under helgen ägde sex rån och rånförsök rum i Lund. Ett par av dessa skedde på ett nytt och mycket fräckt sätt. En större grupp maskerade män omringade sina offer vid bankomater och tvingade av dem kontanter, kort och koder under hot. Vissa rån ska ha skett tidigt på kvällen och mitt bland folk.

Under lördagskvällen blev en man i 60-årsåldern utsatt för ett rånförsök på Södra vägen. Under knivhot krävde tre män hans bankomatkort, mobil och kontanter. Mannen undkom dock eftersom han inte hade något på sig.

Senare på lördagskvällen blev tre kvinnor rånade av en annan kvinna på Stora Södergatan. Hon hotade dem med en injektionsspruta och kom över en väska och bankomatkort. Hon greps senare.

Tidigt på söndagskvällen blev en man i 20-årsåldern rånad på Nygatan. Han blev först knuffad bakifrån och sedan omringad. Gärningsmännen, som var sex till antalet, hotade honom med kniv och pistol. De tillgrep hans kontanter och bankomatkort och avkrävde honom koden. Några gärningsmän vaktade honom, medan några andra gick och tog ut pengar.

Ungefär en halvtimme senare blev en man i 20-årsåldern rånad på samma sätt på Mårtenstorget. Gärningsmännen ska då ha varit fem stycken. Efter rånet blev han tillsagd att inte polisanmäla, då de visste vem han var. Förutom rån blev detta även en polisanmälan om övergrepp i rättssak. Gärningsmännen ska vid båda rånen varit klädda i mörka kläder och hade uppdragna huvor med maskering för sina ansikten.

– Vi undersöker alla rånen tillsammans. Minst i ett par fall misstänker vi samma konstellation, säger Joakim Nyberg, kommunpolis till Sydsvenskan.

Under natten till söndag blev en ung kvinna angripen bakifrån av tre män på Lille Södergatan. De hotade henne med kniv och försökte föra henne till en bankomat för att råna henne, men kvinnan lyckades fly. Gärningsmännen skar dock sönder hennes jeans under rånförsöket.

En ung kvinna blev rånad av tre gärningsmän vid 13-tiden på söndagen. Hon tvingades lämna ifrån sig sin mobiltelefon under pistolhot. Rånet ägde rum på Östra Vallgatan.

Om det finns fler rånoffer som inte vågat träda fram på grund av rädsla är okänt.

Liknande artiklar

Mass-rån mot ungdomar utanför Lund Vid 22:30-tiden på söndagskvällen larmades polis om ett större rån utanför Lund. Fyra knivbeväpnade rånare hade slagit t...
Man rånades och misshandlades av gäng i Lund Vid halv fem-tiden på lördagsmorgonen blev en man brutalt rånad av ett maskerat gäng i Lund. Han blev även misshandlad o...
Rödgröna i Lund köper bostadsrätter till invandrar... I Lund har de styrande partierna beslutat att under de närmaste åren köpa in 300 nyproducerade bostadsrätter vilka komme...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • Lund