Rånare öppnade eld mot bank i Södertälje

publicerad 12 maj 2013

Under söndagseftermiddagen försökte två gärningsmän att råna en värdetransport i Södertälje. Rånarna ska ha skjutit flera skott mot en närliggande bank i samband med rånet.

Rånet ska ha skett vid 13-tiden och enligt uppgifter till Aftonbladet så ska rånarna ha varit beväpnade med yxa och pistolerna ska ha haft ljuddämpare. Totalt ska fyra skott ha avlossats mot Swedbanks lokaler på Storgatan under rånförsöket.

Enligt Aftonbladet så ska rånarna ha skjutit sönder glaset till entrédörren med pistol och sedan försökt sparka sig in. Rånarna flydde sedan från platsen med en motorcykel/moped och uppges fortfarande vara på fri fot.

Efter en dryg halvtimme så hittades en moped av en förbipasserande på Blombackagatan i Södertälje.

Det kan vara flyktfordonet. Även en bil som var parkerad i närheten av banken har bärgats. Den kan ha betydelse för utredningen, säger presstalesman Towe Hägg vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral, till P4 Stockholm.

Polisen i Stockholms län söker nu febrilt efter gärningsmännen. Vid 13.30-tiden fick räddningstjänsten in ett larm om en bilbrand i Flemingsberg. När polisen kom till platsen fann man en brandskadad motorcykelhjälm, den har nu tagits i beslag.

Det är fortfarande oklart om rånarna fick med sig någonting av värde. Ingen person ska ha kommit till skada.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.