Rån mot 10-åriga flickor i Eskilstuna

publicerad 14 mars 2019

Polisen i Eskilstuna söker en yngre man som under onsdagen rånade två flickor i 10-årsåldern. Rånaren lämnade efter rånet de chockade flickorna, med ett mindre byte i kontanter. Polisen utreder nu händelsen som rån.

En man i 20-årsåldern rånade två flickor i 10-årsåldern i södra delen av Eskilstuna på onsdagseftermiddagen. Polisen fick larm om händelsen vid 16:30-tiden och skickade resurser till stadsdelen Råbergstorp. På platsen fann polisen de chockade och rånade flickorna.

Flickorna berättade för polisen att de konfronterats med en ung man som försökt att få flickorna att lämna över pengar till honom. När de inte hörsammade mannens uppmaningar skall han ha blivit hotfull och tagit flickornas kontanter, som var 100 kronor.

Poliskällor i Eskilstuna som NB Nyhetsbyrån har talat med upprörs över rånet som betraktas som upprörande och fegt. Poliskällan säger att man sökte efter gärningsmannen i närområdet men utan framgång. Polisen utreder händelsen som rån.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.