Inrikes

Rån mot 10-åriga flickor i Eskilstuna

Polisen i Eskilstuna söker en yngre man som under onsdagen rånade två flickor i 10-årsåldern. Rånaren lämnade efter rånet de chockade flickorna, med ett mindre byte i kontanter. Polisen utreder nu händelsen som rån.

En man i 20-årsåldern rånade två flickor i 10-årsåldern i södra delen av Eskilstuna på onsdagseftermiddagen. Polisen fick larm om händelsen vid 16:30-tiden och skickade resurser till stadsdelen Råbergstorp. På platsen fann polisen de chockade och rånade flickorna.

Flickorna berättade för polisen att de konfronterats med en ung man som försökt att få flickorna att lämna över pengar till honom. När de inte hörsammade mannens uppmaningar skall han ha blivit hotfull och tagit flickornas kontanter, som var 100 kronor.

Poliskällor i Eskilstuna som NB Nyhetsbyrån har talat med upprörs över rånet som betraktas som upprörande och fegt. Poliskällan säger att man sökte efter gärningsmannen i närområdet men utan framgång. Polisen utreder händelsen som rån.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

Liknande artiklar

8-årig flicka omringad och rånad av flera män När den 8-åriga flickan var på väg hem från skolan blev hon omringad, muddrad och bestulen av flera män. Flickan sprang ...
Rånvåg i Eskilstuna På fyra dagar har det skett sex rån i Eskilstuna. Polisen tror att en rånarliga, på uppemot tio personer, härjar i stade...
Läkare misshandlad av patient En läkare misshandlades svårt av en patient på akutmottagningen vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Läkaren fick flera skad...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • Eskilstuna