Rakhmat Akilov begärs häktad misstänkt för terrorattentatet

publicerad 10 april 2017

Den 39-årige uzbeken Rakhmat Akilov har nu begärts häktad och är på sannolika skäl är misstänkt för terroristbrott genom mord efter fredagens dåd på Drottninggatan. Detta meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Rakhmat Akilov som i lördags morse anhölls på sannolika skäl misstänkt för terroristbrott genom mord har begärts häktad.

Vice chefsåklagare Hans Ihrman har lämnat in en häktningsframställan till Stockholms tingsrätt.

Häktningsförhandlingen kommer att äga rum i morgon tisdag den 11 april, tidpunkt är ännu inte bestämd. Efter häktningsförhandlingen kommer förundersökningsledare Hans Ihrman att vara tillgänglig för media på plats i Stockholms tingsrätt.

Den person som anhölls i söndags morse skäligen misstänkt för terroristbrott genom mord är fortfarande anhållen. Om åklagaren beslutar att lämna in en häktningsframställan även för den personen ska det ske senast klockan 12 på onsdag.

 

Läs Åklagarkammarens pressmeddelandet i sin helhet här.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.