Radiotjänst: Reinfeldt betalar ingen tv-licens

publicerad 11 oktober 2013

Radiotjänst anklagar nu statsminister Fredrik Reinfeldt för att inte betalat tv- och radioavgiften för sin bostad i Sagerska huset, uppger SR Ekot.

Det handlar om statsministerns tjänstebostad, Sagerska huset. Regeringskansliet hävdar att att Sagerska husets radio-och tv-avgift betalas av regeringskansliet – men Radiotjänsts vd Gustav Johansson håller inte med.

Bildar man ett hushåll och är skriven i sin tjänstebostad är man avgiftspliktig även där, säger Johansson till Ekot.

Radiotjänst ska nu skriva ett brev till statsministern och fråga om han har en tv i sin bostad. Detta för att se till att han betalar den avgift som han, enligt Radiotjänst, är skyldig att betala.

Fredrik Reinfeldt säger sig dock stå fri från skuld.

Jag har följt de instruktioner jag har fått från regeringskansliet. Jag betalar ett förmånsvärde för att jag bor i Sagerska huset. Om det är så att juristerna kommer fram till att jag ska göra på något annat sätt så kommer jag naturligtvis att följa det, säger han till Ekot.

Efter att den borgerliga regeringen tog makten 2006 skakades man direkt av den så kallade ”ministeraffären”. Det slutade med att två tillsatta ministrar – Cecilia Stegö Chilò och Maria Borelius – fick lämna sina poster efter att det uppdagats att de inte betalat tv-licensen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.