Inrikes

Radiotjänst: Reinfeldt betalar ingen tv-licens

Radiotjänst anklagar nu statsminister Fredrik Reinfeldt för att inte betalat tv- och radioavgiften för sin bostad i Sagerska huset, uppger SR Ekot.

Det handlar om statsministerns tjänstebostad, Sagerska huset. Regeringskansliet hävdar att att Sagerska husets radio-och tv-avgift betalas av regeringskansliet – men Radiotjänsts vd Gustav Johansson håller inte med.
Bildar man ett hushåll och är skriven i sin tjänstebostad är man avgiftspliktig även där, säger Johansson till Ekot.

Radiotjänst ska nu skriva ett brev till statsministern och fråga om han har en tv i sin bostad. Detta för att se till att han betalar den avgift som han, enligt Radiotjänst, är skyldig att betala.

Fredrik Reinfeldt säger sig dock stå fri från skuld.

Jag har följt de instruktioner jag har fått från regeringskansliet. Jag betalar ett förmånsvärde för att jag bor i Sagerska huset. Om det är så att juristerna kommer fram till att jag ska göra på något annat sätt så kommer jag naturligtvis att följa det, säger han till Ekot.

Efter att den borgerliga regeringen tog makten 2006 skakades man direkt av den så kallade “ministeraffären”. Det slutade med att två tillsatta ministrar – Cecilia Stegö Chilò och Maria Borelius – fick lämna sina poster efter att det uppdagats att de inte betalat tv-licensen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!