Inrikes

PRO tvingas betala tillbaka miljonbelopp för felaktiga medlemssiffror

Pensionärernas riksorganisation, PRO, tvingas nu att betala 1,6 miljoner för att man under en tid uppgett att man hade fler medlemmar än vad som var fallet.

Redan i oktober ifjol publicerade NyD en artikel som gällde misstänkt fusk med medlemssiffrorna inom PRO. Aftonbladet rapporterade då att Socialstyrelsen skulle utreda om PRO medvetet manipulerat medlemssiffrorna.
PRO hade tidigare uppgett att man hade 402 327 medlemmar i landet. Efter Aftonbladet och Socialstyrelsens granskning hade den siffran reviderats till cirka 360 000 medlemmar.

Socialstyrelsen har beslutat att PRO ska betala tillbaka sammanlagt 1,6 miljoner kronor som man fått i statsbidrag. Summan motsvarar mellanskillnaden tio år tillbaka i tiden mellan medlemskap och medlemmar.

Självklart ska vi göra rätt för oss och betala tillbaka mellanskillnaden, det har vi sagt från första början. Det känns skönt att ha fått detta grundligt utrett så att alla vet vad som gäller. Nu betalar vi tillbaka det belopp som Socialstyrelsen beräknat fram, säger Johanna Hållén, förbundssekreterare på PRO, i ett pressmeddelande.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!